2015 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Topinambai kepti su šonine

Šiandien tokia nuostabi diena, kad net namie nesinorėjo būti...šitiek dienų lijo, kad net pamiršom, kaip gera kasdien pasivaikščioti miškais, kai samanos pasidabinusios rasos lašeliais, kai vaikų šypsenos veide net išgriuvus ant kelio, nusėto šlapiais lapais, kai ant medžių kabo vieniši lapai, o šunys uodžia kiekvieną nepažįstamą kvapą...grįžom purvini, pusiau šlapi, pavargę ir beprotiškai raudonais žandais...bet linksmybės linksmybėm, reik padaryt ir kokį darbą...su dukra nusprendėm, jog pats tas būtų perkelti topinambus į naują vietą ir tuo pačiu šiandien pasidaryti topinambų pietums...puiku...pasakyta-padaryta :)

Iš tiesų topinambų keptų nesu didelė gerbėja...nes juos mėgstu žalius...o kepant turiu labai žiūrėt, kad jie neperkeptų ir liktų tvirti, nes jei jau suminkštėja...tada jau jie man fui fui :D 

Apie jų naudą net nekalbėsiu, kas domisi, tas žino, nes straipsnių apie jų naudą visa begalė...dabar apie mūsų pietus...

Prisilupom topinambų..kol viską susiruošiu, laikau juos parūgštintam arba pasūdytam vandeny, kad nepajuoduotų...kiekvieną įsukau į šoninės juostelę, išdėliojau kepimo inde...iš grietinės, juodųjų pipirų, šaukšto miltų ir sultinio pasidariau padažą, kurį supyliau ant susuktų topinambų...ant viršaus gausiai barstome sūrio ir kišame keptis į 200 laipsnių orkaitę. Kiek kept priklauso nuo topinambų dydžio...aš tiesiog stebiu, kada jau viršus daros rusvas ir tada ragauju, kad per daug nesukeptų, nes tada suminkštėja ir man asmeniškai jau nebebūna skanu...topinambai man turi būti tvirti...

o valgėm su pomidorų ir topinambų salotom...tai paprasčiausiai pasipjaustėm pomidorų, topinambų, svogūno, barstėm druskytės, pipiriuko, šlakelis alyvuogių aliejaus, žiupsnelis cukraus ir vos vos citrinos sulčių...
Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą