2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Avietiniai grietiniečiai

Atvėsus orams vis dažniau griebiu puodelį arbatos...šiaip jos beveik negeriu...o jei geriu, tai tik tada kai oras vėsus...ir kai prie jų yra dar kas nors skanaus...kaip pavyzdžiui...GRIETINIEČIAI :)

 Tešlai:

  • 400g miltų;
  • 100g cukraus;
  • 100g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 75g grietinės;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 su kaupu arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Sviestą išsukti su cukrumi. Kiaušinį sumaišyti su grietine ir druska. Abi mases sujungiam per  kelis kartus. Atsargiai į tešlą įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Šaltinis: čia

Įdaras:
  • 250g varškės;
  • 2 valgomi šaukštai cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valgomas šaukštas miltų;
  • razinų;
  • 2 valgomi šaukštai trintų aviečių.
Įdarui skirtus produktus išmaišome. Tešlą iškočioti, išspausti apskritimus, dėti įdaro ir užlenkti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20min.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą