2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Tobulos spurgytės

Plona traški odelė...skanu...puru...tirpsta burnoje...ir dingsta akimiksniu...kas? Spurgytės :)




  • 180 gr. varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 110 gr. miltų;
  • 50 gr. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 3 gr. sodos;
  • aliejaus virimui.

Kiaušinį, cukrų, druską išplakame mikseriu. Dedame varškę, vėl plakame mikseriu. Sodą gesiname  actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu. Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu. Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai. Tuomet rankas pasitepdamos aliejum formuojam spurgytes ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Atvėsusias barstome cukraus pudra. Skanaus :)

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą