2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mano silpnybė-kvepiantis cinamonu, drėgnas, burnoje tirpstantis, obuolių pyragas. Nežinau, kiek esu išbandžius receptų, bet jų dar bandysiu daugybę...Net seilės tįsta pagalvojus...Nuodėmingai skanu...


  • 4 obuoliai (aš dėjau daugiau, nes man jų per daug nebūna);
  • 5 kiaušiniai;
  • 12 valgomų šaukštų miltų;
  • 2 valgomi šaukštai grietinės;
  • 380g saldinto kondensuoto pieno;
  • cukraus pudros arba cukraus cinamono mišinio;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu bei grietine.Į gautą masę suberiame išsijotus bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome vientisą tešlą.Obuolius supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą. Išmaišome. Skardą tepame sviestu ir barstome džiūvėsėliais arba tiesiog ištiesiame kepimo popieriumi. Pilame tešlą. Aš turėjau likusių riešutų, tai juos irgi barsčiau ant viršaus, žemės riešutai labai tiko, o lazdyno man maišė. Žinoma, jie čia visai nebūtini. Barstome gausiai cukraus cinamono mišiniu. Jei barstysite jau iškeptą pyragą cukraus pudra, cukrumi barstyt nereikia. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30min. Iškepusį paliekame atvėsti ir tik tuomet pjaustome. Skanaus :)

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą