2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Elnienos kepsnys

Šiandien tiesiog siaubingai tingėjau gaminti, bet...turiu taisyklę, kurios visada laikausi...jei jau vyras dirba, po darbo grįžęs būtinai turi rasti pietus...išeiginėm galima ir pasimuliuoti...chi chi :) Taip ad tinginiui spiriam į minkštąją ir varom raitytis rankovių...
  • elnienos išpjova arba nugarinė;
  • šalto rūkymo šoninė;
  • druska;
  • juodieji pipirai;
  • mėsos prieskoniai;
  • kiaušinis;
  • džiūvėsėliai;
  • sezamo sėklos.

Mėsytę susipjaustom ir išmušam, ant kiekvieno kepsnelio uždedam po ploną riekelę šoninės ir gerai paspaudžiam. Kepsnelius iš vienos pusės barstom mėsos prieskoniais, iš kitos juodaisiais pipirais ir druska. Su druska nepersistenkit, nes sūrumo duos lašinukai. Paliekam kepsnelius mažiausiai pusvalandį pasimarinuoti. Tuomet mirkome kiaušinio plakinyje ir voliojam džiūvėsėlių sezamo mišinyje. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą