2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Juodųjų serbentų tortas

Geriausias laikas yra tas, kurį mes praleidžiame su savo mylimais žmogučiais...mano dukra nėra dažnas pagalbininkas virtuvėje, o jei jau ateis, tai pagalbininkė būsiu aš, o ne ji...šį kartą dukra stengėsi kaip niekad...ir nors iš karto maniau, kad penkiametei gal šis desertas sunkiau įveikiamas, greit teko pakeist nuomonę, nes dukra viską stengės daryti iki smulkmenų...mamai leido tik skaityt receptą ir biskvitą ištraukt iš orkaitės...ech...auga mano skruzdėlytė...labai labai ja didžiuojuos :) o jus vaišinu gabalėliu šio gaivaus ir tikrai skanaus torto :)



Kepame biskvitą:
2 valgomi šaukštai miltų;
2.5 valgomo šaukšto cukraus;
1 kiaušinis;
15ml aliejaus;
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.

Kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė padvigubės, plakant pilame aliejų ir žieveles. Atsargiai įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pilame į 20-21cm skersmens formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 15-20min. Atvėsiname.

Įdarui:
500g natūralaus jogurto;
400g kreminio sūrio;
20g želatinos;
150g cukraus pudros;
šiek tiek šalto vandens želatinai brinkint;
juodųjų serbentų uogienės.

Cukraus pudrą sumaišome su jogurtu ir kreminiu sūriu. Želatiną išbrinkinam, ištirpdom karšto vandens vonelėje ir plona srovele maišydami pilame į kremą. Pusę kremo pilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Į likusį kremą įmaišome 4-5 valgomus šaukštus uogienės ir išmaišome. Šį kremą pilame ant sustingusio pirmojo kremo sluoksnio ir vėl dedame į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.

Želė sluoksnis:
pakelis želė;
juodųjų serbentų uogienė;

5-6 valgomus šaukštus uogienės pertrinam per sietelį, pilame karšto virinto vandens apie 400ml ir beriame želė miltelius (mes naudojom aviečių), maišome, kol ištirps. Atvėsiname ir tada pilame ant sustingusio torto. Vėl dedame į šaldytuvą. Paviršius gaunasi lygus ir gražus. Pas mus gavosi nelygumas po to, kai dukra uždėjo konditerinį paveikslėlį ir prieš pjaustant jį nuėmė.
Tortas gaunasi gaivus ir laaaabai skanus :) ačiū už jį mano skruzdėlytei :)

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą