Jei kas turi draugą, sutuoktinį, tėtį ar senelį medžiotoją, neretai susiduria su problema, ką skanaus paruošti iš žvėrienos. O užduotis tikrai nelengva, nes paruošti laukinių žvėrių mėsą nėra jau taip lengva...neretam ji gaunas sausa, guminė... Šįkart ruošiau sočią vakarienę iš stirnienos kumpio...

- stirnienos kumpis su kaulu;
- malti laurų lapai;
- kelios česnako skiltelės;
- citrinos sultys;
- žiupsnelis cukraus;
- druska;
- juodieji pipirai;
- kalendra;
- bazilikas;
- žvėrienos prieskoniai;
- aliejus;
- lašinukai.
Dubenėlyje sumaišome visus sausus prieskonius, pilame kelis šaukštus aliejaus, smulkintą česnaką, išspaudžiame citrinos sulčių. Šiuo mišiniu įtriname kumpį ir dedame mažiausiai dviem parom į šaldytuvą marinuotis. Kartkartėm apverčiam. Prieš kepimą peiliu padarome įpjovas ir prismaigstome lašinukų juostelių. Aš naudojau šalto rūkymo, bet galima naudoti ir karšto ar net šviežius, bet su rūkytais man skaniau. Kepiau 190 laipsnių karštumo orkaitėje, vis apšlakstydama susidariusiomis sultimis. Kepimo laikas ilgas ir labai priklauso nuo kumpio dydžio bei stirnos amžiaus. Tiesiog bedat peilį ir žiūrit. Jei neiškepęs pasirodo kraujas.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą