Lengvai pagaminamas ir kaskart kito skonio... Šį vyniotinį drąsiai galite paskaninti grybais, darržovėm, ar gaminti kaskart vis su kitu faršu...Visuomet rezultatas bus vertas net ir šventinio stalo...
Omletui:
- 3 kiaušinių L dydžio;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 100 g majonezo;
- 1 v. š. manų kruopų.
Įdarui:
- 300 – 350 g stirnienos + šernienos faršo, bet drąsiai galima rinktis bet kurį kitą,
- 2 didelių svogūnų;
- maltų juodųjų pipirų;
- druskos.
Omletui kiaušinius išplakite su majonezu, berkite sūrį ir
manus. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti, kol pasiruošite
įdarą.
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite kol gražiai
paruduos ir palikite atvėsti. Kai atvės, sudėkite į faršą, pagardinkite druska
ir pipirais. Faršą gerai išmaišykite, atidaužykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi
ir supilkite tešlą. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduos, Stebėkite, kad omletas nesudegtų. Iškepusį omletą
verskite ant patiesto rankšluosčio ir greitai nuimkite kepimo popierių.
Popierius labai lengvai nusiima. Visą omletą aptepkite faršo mase ir susukite į
vyniotinį. Vyniotinį dėkite kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių apie 40
min.
Iškepusį vyniotinį palikite 10 min., kad susigulėtų ir
galite pjaustyti.
Skanaus :)
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą