2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

Su krienais marinuoti šašlykai

Turbūt nė vienas neįsivaizduojame vasaros be šašlyko... Taip ir mūsų šeima...Jei tik vakaras gražus ir po visų darbų dar šiaip ne taip pavelku kojas, kiemas kvepia šašlykais... Tad ir kurdama patį pirmą įrašą savo bloge nutariau pasidalinti būtent vasaros dūmų kvapu. Visų dėmesiui pristatau savo numylėtinius, kurie gimė visai nejučia... Tiesiog užsimanėm šašlykų, mėsos nupirkau, o vat marinatui nusipirkau ne viską :D  na man jau taip pasitaiko :) Tad improvizuoti, bet puikiai gavęsi ir favoritais tapę...vasaros karaliai...


  • maždaug 1.5 kg kiaulienos sprandinės;
  • prieskoniai šašlykams;
  • citrinos sultys;
  • žiupsnelis cukraus;
  • keli šaukštai krienų;
  • keli šaukštai aliejaus;
  • vienas didelis svogūnas;
  • juodieji pipirai;
  • druska (man jos neprireikė);
  • kas mėgsta aštriau gali įdėti aitriųjų pipirų, bet pas mus valgo vaikai, tai niekada nededu.
Mėsytę supjaustom, beriam prieskonių, cukrų, pipirus, žiedais pjaustytus svogūnus ir gerai išmaigom. Tuomet dedam krienus, aliejų, spaudžiam citrinos sultis, išmaišom ir paliekam pernakt. Prieskonius dedu iš akies, maždaug pusę nedidelio pokučio. Prieš kepant barstyti druska, bet jei prieskoniai su druska, jos sočiai pakanka ir taip. Ir tadaaaaam...minkšti...sultingi...mmmm



O kol mama kepa vakarienę, kiti laiką leidžia kaip tik išmano :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą