Vaikyste dvelkiantys saldumynai...išvardint jų negalėčiau daug, bet grybukai šiame sąraše būtų tikrai :) Tik jų gaminimas mane ne vienerius metus gąsdino, gal ne tiek gaminimas, kiek jų puošimas. Kas juos kepė, tikrai žino, kiek kantrybės ir laiko tam reikia. Geras spyris į tam tikrą vietą man buvo tai, kad močiutė perleido savo senovinę keptuvę. Va tada jau nebebuvo kur dėtis :)
200g grietinės;
3 kiaušiniai;
150g sviesto arba margarino kepiniams;
200g cukraus;
1 arbatinis šaukštelis sodos;
400g miltų.
Sviestą išlydome. Sodą įmaišome į grietinę ir paliekame suputoti. Kiaušinius paplakame su cukrumi, pilame grietinę, išmaišome. Dedame miltus, išmaišome. Galiausiai pilame tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešla turi gautis tokia sunkiai krentanti nuo šaukšto. Ir pirmyn kept.
Grybukų kotukam dažyti darau glajų iš:
2 kiaušinio baltymai;
200g cukraus pudros (kiekis gali kiek skirtis priklausomai nuo kiašinio dydžio);
1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties.
Viską suku šaukštu gerą pusvalandį.
Galvutes dažau į ištirpintą šokoladą su trupučiu aliejaus.
Šaltinis : SM
Iš šios tešlos gaunasi ir labai skanūs cake pops'ai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą