2016 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Keptas sūris

Pagaliau pagaliau...mėgaujuosi šiuo skanėstu...kiek kartų vis planavau iškepti varškės sūrį, bet tai tik planais ir likdavo, nes jei jau papuola geras kokybiškas tikras varškės sūris, tai aš jį su uogiene sudoroju nejučiomis :D gėda man :) bet...klaida ištaisyta...ir gabalėlis po gabalėlio mėgaujuosi...
Reikės:
  • varškės sūris (geriausiai tinka naminis, bet jei jau pirksit, tai pirkit gerą, brangesnį, nes nekokybiškas sūris bekepant tiesiog išsileis į košę);
  • provanso žolelės;
  • džiovinti krapai;
  • aliejus;
  • druska;
  • juodieji pipirai;
  • česnakas;
  • džiovinta aitrioji paprika.
Česnaką susmulkinam arba išspaudžiam, dedam likusius prieskonius įpilam porą šaukštų aliejaus ir išmaišom. Gautu mišiniu įtrinam sūrį ir paliekam keliom valandom. Tuomet dedame į kepimo popieriume išklotą skardą ir kepame 180-200 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Iškepusį sūrį paliekame atvėsti ir tuomet tik išimam iš skardos, nes karštas sūris labai lūžinėja. Aš visada labai apskrudinu, nes man skanu plutelė. Kas jos nemėgsta, tiek nebūtina apkepinti :) dar skaniau keptas ant žarijų, bet šį parodysiu šiltuoju sezonu :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą